Kuzey Afrika’ya ve Akdeniz’i çevreleyen kıyı bölgelerine özgü aloe aloe, tüm bitkisel ilaçların en tanıdıklarından biridir. Aloe vera saksıları, kalın, etli yaprakların haşlanma ve yanıklar için hızlı ve kolay bir tedavi olmaya hazır olduğu birçok güneşli mutfak penceresini zarafet eder. Bitkiden koparılan ve çekirdeğinde dilimlenmiş açık barınaklar, yaraları ve yanıkları yatıştırmak, iyileşmeyi hızlandırmak ve enfeksiyon riskini azaltmak için oldukça etkili olan berrak, müsilajlı bir jeldir. Yaprağın derisinden sızan acı, sarımsı özsu – jelle karıştırılmamalıdır – kristalin bir madde olan aloe lateks oluşturmak için kurutulur.
Yanıklar (birinci ve ikinci derece)
Sedef Hastalığı
Kolit
Diyabet
Aloe, yatıştırıcı güneş yanığı ile ünlüdür. Belki de daha az bilinen, iyileştirici özelliklerinin ne kadar geniş bir şekilde genişlediğidir – yatıştırıcı küçük kesiklerden ve cilt koşullarından şeker hastalarında kan şekeri seviyelerini düşürmeye kadar. Aloe jeli, yaprağın iç müsilajlı (veya gooey) kısmıdır ve birçok cilt rahatsızlığı için topikal olarak kullanılır. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, bu jelin yutulmasının, diyabetli kişilerde kan şekerini düşürmede ve ülseratif kolitli kişilerde semptomları hafifletmede fayda sağladığını göstermektedir. Aloe vera jeli, polisakkaritler, mukoza zarları üzerinde yatıştırıcı etkiye sahip bileşikler ve tahriş olmuş cildi kaplayan ve ağrıyı hafifleten enzimler içerir. Aloe ayrıca antibakteriyel olabilir. Bu nedenlerden dolayı, aloe birinci ve ikinci derece yanıklar ve sedef hastalığı gibi bazı cilt koşulları için kullanılmıştır ve bazen daha geleneksel tedavilerden daha iyi etkiler gösterir. İkinci derece yanıkları olan 30 kişi üzerinde yapılan bir çalışmada, jelin yüzde 0,5’ini toz halinde içeren aloe kremi, yanıkların yaygın olarak kullanılan bir antibakteriyel krem olan sülfadiazinden daha hızlı iyileşmesine yardımcı oldu. Ek olarak, sedef hastalığı olan 80 kişiden oluşan bir çalışma, yüzde 70’lik bir aloe kreminin yanı sıra, genellikle sedef hastalığı için reçete edilen yüzde 0.1’lik bir triamsinolon kreminin de işe yaradığını göstermiştir. Sözde aloe suyu aloe jelinden yapılır. Jel – taze veya kurutulmuş ve toz haline getirilmiş – aloe suyu ürünlerinde sadece bir bileşendir. Aloe suyu olarak pazarlanan bu ürünler ayrıca su, sitrik asit, meyve suları, koruyucular ve daha fazlasını içerebilir. Aloe vera jeli ayrıca topikal kremler, losyonlar ve şampuanlar dahil olmak üzere birçok kozmetik üründe bir bileşendir.
Yanıklar ve diğer cilt koşulları için cilde günde birkaç kez uygulayın. Kolit için, günde iki kez 25 ila 30 ml (yaklaşık 2 yemek kaşığı) alın; diyabet için günde 10 ila 20 ml (yaklaşık 1 çorba kaşığı). Üreticinin yönergelerine uyun. Önlemler Topikal olarak uygulandığında, aloe güvenlidir. Bununla birlikte, aloe, ameliyattan itibaren derin, açık yaralarda iyileşmeyi geciktirebilir. Aloe jeli antrakinonlardan arındırılmış ve gastrointestinal sisteme yatıştırıcı olmalıdır, ancak yaprak özleri yaprağın tüm kısımlarını ve dolayısıyla hem jel hem de lateks içerebilir. İç filetodan yapıldığını ve / veya aloin içermeyen aloe jeli satın almak önemlidir. Aloin içeren aloe suyu müshil görevi görebilir ve bağırsakları tahriş edebilir. Uzun süreli kullanım, elektrolit kaybına ve normal bağırsak fonksiyonu için meyve suyuna bağımlılığa neden olabilir. Akut veya şiddetli gastrointestinal semptomları olanlar meyve suyunu almamalıdır. Çocuklar ve hamile veya emziren kadınlar aloe’yu dahili olarak almamalıdır.